Een goede gezondheid krijgt u niet alleen door gezond te eten en te bewegen, geestelijke gezondheid is minstens zo belangrijk!
Door te ontspannen komt uw lichaam beter in balans. Muziek en humor zijn uitstekende bronnen van ontspanning. Hieronder een kleine selectie hiervan, welke ook voor mijn ontspanning zorgt.


Muzikale ontspanning

Margriet Sjoerdsma
Deze jonge talentvolle Rotterdamse jazz zangeres heeft in 2007 o.a. opgetreden op het North Sea Jazz Festival in Ahoy'. Bovendien heb ik de eer dat zij mijn zanglerares is geweest.
Zij heeft door Nederland getoerd met haar prachtige „Tribute to Eva Cassidy”. Zelfs een reprise gezien de grote belangstelling en goede recensies.
Binnenkort komt er een nieuwe CD van haar uit onder haar nieuwe naam: Odelion. Je kan haar al vinden op Facebook en Spotify.
Voor meer info over Margriet, haar CD’s en de data van haar optredens; kijk eens op haar langer bestaande website en haar nieuwe website (Odelion).

Ellen ten Damme - Durf jij
De ongelooflijk mooie CD van Ellen ten Damme met teksten van de dichter Ilja Leonard Pfeijffer. Prachtige luisterliedjes!

Melody Gardot
Op het North Sea Jazz Festival 2009 werd ik verliefd op haar fantastische stem! Deze jonge jazz-zangeres (geboren in 1985) was op haar 19e betrokken in een ernstig auto-ongeluk, waardoor ze nu met donkere brillenglazen en een wandelstok door het leven gaat. Gelukkig voor haar (en ons!) vond ze kracht in muziek tijdens haar revalidatie.
De cd "Worrisome Heart" (2008) is hiervan het resultaat. In 2009 maakte zij haar 2e CD;
"My One and Only Thrill". Heerlijke muziek!

Wende Snijders - Au Suivant!
Deze DVD is echt een aanrader voor liefhebbers van Franse chansons en een krachtige performance.
Wende is inmiddels een andere weg in geslagen, die mij ook zeer bevalt. Alles wat zij doet, doet zij overduidelijk met hart en ziel.
Ik heb haar mogen bewonderen in de Rotterdamse Schouwburg met „Last resistance - The Theater Sessions”. Intens.....
Als u meer over haar wilt weten, kijk dan op haar website of bekijk één van de vele andere filmpjes van haar op YouTube.Humor

Loesje
Ik houd van haar relativerende vermogen:
„Het leven op de wereld beter en mooier maken. Voor mij is dat geen luchtkasteel. Het is ook niet iets dat je moet overlaten aan bazen, deskundigen of begeleiders. Je idealen verwezenlijken doe je door er dagelijks een kasteel van te metselen. De mensheid moet vooruit, vind ik, en ik geef haar met plezier een zetje in de rug. Loesje”


Jeff Dunham
Deze Amerikaanse buikspreker is echt ongelooflijk goed! Hij werd tijdens de "American Comedy Awards" gekozen tot beste mannelijke stand up artiest van Amerika en staat als één van de meest succesvolle komieken in alle grote Amerikaanse theaters. José is 1 van mijn favorieten, maar Walter is ook erg grappig. Er zijn ook ontelbare filmpjes van hem op YouTube te vinden. Goed om uw lachspieren te trainen!


Culturele Ontspanning

logo_skvr
Of u nu op zoek bent naar verbreding op muzikaal, dans-, handvaardig of beeldvormend gebied, de Stichting Kunst van Rotterdammers biedt hoogwaardige cursussen en workshops op allerlei gebieden voor een zeer schappelijke prijs.