06 januari 2008

Podcast voor patiënten

De afdeling Cardiologie van Ziekenhuisgroep Twente maakt eens in de zoveel tijd een podcast voor patiënten met betrekking tot klachten die kunnen passen bij hart- en vaatziekten. De uitzending wordt gepresenteerd door een van de Cardiologen. U kunt deze podcast gratis beluisteren op hun website. De laatste uitgave gaat over "dikke enkels". Naast antwoorden op veel gestelde vragen, krijgt u ook nog tips te horen.

Wat is een podcast?

Een podcast is een soort radio-programma dat tevoren is opgenomen. Op internet zijn honderdduizenden podcasts te vinden over de meest uiteenlopende onderwerpen, en dit is er één van.

Hoe kan ik een podcast beluisteren?
Het beluisteren van een podcast kan via de website zelf. Daarnaast zijn podcasts heel eenvoudig te beluisteren via muziekprogramma’s zoals
Apple’s iTunes of Juice (eerder bekend als iPodder). Deze programma’s downloaden automatisch de “radio”-programma’s waar u zich op hebt geabonneerd waarna u deze kunt beluisteren. Als u een iPod heeft kunt u via iTunes de podcasts automatisch op de iPod laten overzetten. Voor andere muziekspelers kan dat ook middels Juice.

Nieuwe website gestart

Vanaf vandaag is de nieuwe website in de lucht. Ik hoop dat ik u vanaf hier van dienst kan zijn met antwoorden op uw vragen. U kunt hier veel betrouwbare medische informatie vinden die u mogelijk op weg kan helpen. De website is uiteraard geen vervanging van een echt consult. Indien u twijfels heeft of ongerust bent, neemt u dan contact op met uw eigen huisarts.