Nieuwe Influenza A ("Mexicaanse Griep")

Nieuwe Influenza A (H1N1) is de naam van het nieuwe griepvirus dat zich vanuit Mexico over de wereld heeft verspreid, in de volksmond de "Mexicaanse Griep". Heel veel mensen over de hele wereld hebben hierdoor griep gekregen. We hebben nu te maken met een wereldgriep (grieppandemie). Ook in Nederland krijgen steeds meer mensen deze griep.
Zeker nu we in de zomer massaal op vakantie gaan, leek het mij handig om nuttige en betrouwbare informatie voor jullie op een rijtje te zetten.

Om op de hoogte te blijven van alle actuele feiten en fabels; kijk op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu):
www.rivm.nl

In onderstaande patiëntenbrief staat nog eens samengevat wat de verschijnselen zijn, wat het verschil is met de "gewone" griep en wanneer je contact op moet nemen met je huisarts. Let op: bij twijfel niet naar de praktijk gaan, maar telefonisch contact opnemen met je huisarts/doktersassistente voor overleg! Dit om eventuele besmetting met de andere patiënten in de wachtkamer te voorkomen.

NHG patiëntenbrief Nieuwe Influenza

Deze patiëntenbrief is op moment van dit schrijven actueel, maar er zullen ongetwijfeld nog aanpassingen komen. Houdt daarom het nieuws, de site van het RIVM en de patiëntenbrieven via mijn link voor patiënteninformatie in de gaten.

Een fijne en
gezonde zomer gewenst!